Yoga

Alles is één.

Ek Ong Kar: alles komt voort uit het ene.

Levensstijl
Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn. Deze yoga biedt een prachtig oefensysteem om je lichaam gezond, gelukkig en gezegend te maken en te houden. En niet alleen je lichaam, ook je geest en je ziel. Maar het is meer dan dat. Het omvat een levensstijl en levensfilosofie die stoffelijk en geestelijk samenbrengt, die lichaam en ziel in harmonie wil brengen. Deze yogavorm vertoont veel overlap met het Malva-gedachtengoed. Uiteindelijk gaat het erom je leven en jezelf helemaal te leven, te ervaren en te accepteren in alle facetten. In dankbaarheid en in eenheid met de kosmos.

Aanvulling
Ik zie de oefeningen en meditaties uit de kundalini yoga als een perfecte aanvulling op een sessie Malva-therapie. Cliënten die daar behoefte aan hebben of die het willen uitproberen kunnen na afloop een losse oefening of meditatie meekrijgen om dagelijks 10 minuten te oefenen en zo zelf bezig te zijn met hun heling. Enthousiastelingen kunnen ook om een hele yogaset vragen.

Kundalini yoga kent oefeningen om jezelf soepel en krachtig te maken en om je houding te verbeteren. Daarnaast zijn er yogasets en meditaties om de hoofdchakra’s in balans te brengen, de aura te versterken, de kundalini te laten stromen, het hart te openen, de geest te kalmeren, bepaalde organen te versterken of om te gaan met bepaalde emoties, eigenschappen, verslavingen etc. Ook zijn er rebirthing sets die regressief oude blokkades opruimen. We werken veel met ademhalingstechnieken, zowel voor meer energie als voor ontspanning. In totaal kent Kundalini Yoga honderden sets en minstens zoveel meditaties. 

Verbinden
Kundalini yoga kwam in 2011 in mijn leven. In die eerste week bracht het me sprankeling, frisheid en vertrouwen. Nu betekent kundalini yoga voor mij: me verbinden met mijn ziel, mijn hart openen en mezelf zien, voelen, accepteren en omarmen. Mezelf in al mijn glorie en in al mijn menselijkheid. Met kundalini yoga kon ik toegroeien naar een volgende stap: Malvatherapeut worden.

‘(T)huiswerk’
Ik verwacht dat ik vaak klassieke oefeningen zal meegeven zoals het openen van de borst en de onderrug. Beiden kunnen (vaak samen) gaan vastzitten en dat kan samenhangen met oude angsten, pijn of verdriet. Ook meditaties die de ademhaling vertragen en lichaam en geest rust geven, geef ik graag door. Maar er is zoveel keuze! Denk aan meditaties voor zelfheling, kalmte, aanwezig zijn, het hart, gronding, bescherming, emotionele balans, een breder perspectief, het immuunsysteem en voorspoed of meditaties bij stress, verslaving, eenzaamheid, verdriet, weerstand of een verkrampt ego.