Over mij

Alles heeft schoonheid.

Anne-Christine Staals

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Anne-Christine Staals en ik ben een steenbok uit 1967. Ik houd van het leven en van mensen. Ik houd van schoonheid en vind heel veel mooi! Ik ben leergierig, gretig en – misschien wel daardoor – ondertussen van alle markten thuis. Begonnen als docent scheikunde ben ik daarna de communicatie ingerold. Mijn liefde voor schrijven en naar mensen luisteren, leidde me naar mijn eigen tekstbureau. Vervolgens schoof ik door richting kundalini yoga. Toch weer docent, dat zit me in het bloed: ik geef zo graag door wat ik heb geleerd.

Vanaf mijn vijfentwintigste (en eigenlijk ook al daarvoor) heb ik veel lichamelijke klachten gehad. Op den duur tastten die klachten mijn kijk op het leven aan. Uiteindelijk liep ik op mijn 38ste vast en kreeg een burn-out. Ik ben op zoek gegaan naar oorzaken en heb daarbij uit verschillende hoeken hulp gekregen. Die zoektocht is mijn grootste schat. Ik heb momenten van diepe ontroering, dankbaarheid en geluk ervaren. Juist ook als er minder leuke dingen werden aangeraakt. Ieder puzzelstukje dat op zijn plaats valt, is zo’n verrijking, verdieping en opluchting. Jezelf leren kennen is jezelf zien en accepteren. Helen en heler worden. Een groter cadeau kon ik mezelf niet geven. Een groter cadeau kan ik niet doorgeven.

Krachtig én kwetsbaar
In de tien jaar dat ik voor mijn tekstbureau werkte, heb ik honderden mensen geïnterviewd. Dat was heerlijk om te doen. Al die mensen waren verschillend. Al die mensen waren krachtig én kwetsbaar. Groots én heel klein. Mooi met toch ook vaak een donkere rafel. Ze waren allemaal van vlees en bloed en bestonden tegelijkertijd uit dromen en verhalen. Aan het eind van ieder gesprek hield ik van degene die mij zijn of haar verhaal verteld had. Wilde ik met hem of haar delen van de schatten die het leven mij gebracht heeft, wilde ik ze wijzen op al het moois dat ik in hen zag.

Harten3 geeft mij nu deze kans. Ik wil niet meer zozeer mijn wijsheid doorgeven, ik wil je uitnodigen op zoek te gaan naar jouw wijsheid. De wijsheid in je lichaam, de wijsheid van je ziel, de wijsheid die je inademt. Mijn wijsheid kan nog wel behulpzaam zijn, want we delen zoveel universele behoeften. Maar toch: ieder verhaal is anders. Ik kan je vertellen over het geluk dat mij overviel toen ik een nieuwe ruimte kon ervaren en hoe ik die gevonden heb, maar heb jíj juist ruimte nodig? En wie zegt dat jij jouw ruimte ook op die manier kunt vinden? Daarom luister ik nog steeds graag en stel vragen. Malva therapie en yoga bieden je hele effectieve duwtjes in de rug, bijvoorbeeld als je bent vastgelopen. Wat die duwtjes je gaan brengen, dat staat niet vast. Maar weet dat er zoveel hulp voor je klaarstaat. En hoe moegestreden je je nu misschien ook voelt, je bent groter en je bent meer dan je ook maar zou kunnen dromen.